poniedziałek, 9 stycznia 2017

KUCHNIA PEŁNA CUDÓW CZYLI  WITAJCIE W BAŁWANKOWIE




      Zimowa pogoda za oknem zainspirowała nas do upieczenia  zimowych słodkości. W dalszym ciągu w naszej kuchni królują przyprawy korzenne typu: cynamon, gałka muszkatołowa czy kardamon, ale dzisiaj w nowej odsłonie.  Te  aromatyczne przyprawy wykorzystaliśmy do upieczenia fit muffinek. Zamiast zwykłej mąki użyliśmy maki owsianej, która powstała z płatków owsianych,  jajka zamieniliśmy na mus jabłkowy. Na upieczonych muffinach   posadziliśmy bałwanki z bitej śmietany,  w efektownych  melonikach.  Takie kapelusze może wykonać każdy z Was, to bardzo proste. 


Przepis na meloniki i muffinki znajdziecie  na blogu Zagotowanie Dzieciaki.





Więcej zdjęć w galerii "Kuchnia pełna cudów "

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz