KUCHNIA PEŁNA CUDÓW CZYLI WITAJCIE W BAŁWANKOWIE
Zimowa
pogoda za oknem zainspirowała nas do upieczenia zimowych słodkości. W dalszym ciągu w naszej
kuchni królują przyprawy korzenne typu: cynamon, gałka muszkatołowa czy kardamon,
ale dzisiaj w nowej odsłonie. Te aromatyczne przyprawy wykorzystaliśmy do upieczenia
fit muffinek. Zamiast zwykłej mąki użyliśmy maki owsianej, która powstała z
płatków owsianych, jajka zamieniliśmy na
mus jabłkowy. Na upieczonych muffinach posadziliśmy bałwanki z bitej śmietany, w efektownych melonikach.
Takie kapelusze może wykonać każdy z Was, to bardzo proste.
Przepis na meloniki i muffinki znajdziecie na blogu Zagotowanie Dzieciaki.
Więcej zdjęć w galerii "Kuchnia pełna cudów "
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz