poniedziałek, 19 lutego 2018


KUCHNIA PEŁNA CUDÓW A W NIEJ DROŻDŻOWE ŚLIMACZKI



         Nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby pizzy... dzisiaj na zajęciach stworzyliśmy wariację* na jej temat. Z ciasta drożdżowego podobnego do tego na pizzę i kilku dodatków upiekliśmy fantastyczne  pizza rolls czyli po prostu ślimaczki. 
Można je przyrządzić na wiele sposobów, my wykorzystaliśmy szynkę, ser czosnek i zieloną pietruszkę. Można zaserwować je na kolację,  resztę można zamrozić, a potem podgrzewać w mikrofalówce. Nasze pizza rolls zjedliśmy od razu. Było smacznie i kolorowo


*Wariacja to miedzy innymi: przedmiot nawiązujący do innego lub będący jego odmianą.






Więcej zdjęć w galerii pizza rolls

Przepis na ślimaczki już wkrótce znajdziesz na szkolnym blogu kulinarnym  Zagotowane dzieciaki



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz