KUCHNIA PEŁNA CUDÓW A W NIEJ DROŻDŻOWE ŚLIMACZKI
Nie ma chyba osoby, która nie lubiłaby pizzy... dzisiaj na zajęciach stworzyliśmy wariację* na jej temat. Z ciasta drożdżowego podobnego do tego na pizzę i kilku dodatków upiekliśmy fantastyczne pizza rolls czyli po prostu ślimaczki.
Można je przyrządzić na wiele sposobów, my wykorzystaliśmy szynkę, ser czosnek i zieloną pietruszkę. Można zaserwować je na kolację, resztę można zamrozić, a potem podgrzewać w mikrofalówce. Nasze pizza rolls zjedliśmy od razu. Było smacznie i kolorowo
*Wariacja to miedzy innymi: przedmiot nawiązujący do innego lub będący jego odmianą.
Więcej zdjęć w galerii pizza rolls
Przepis na ślimaczki już wkrótce znajdziesz na szkolnym blogu kulinarnym Zagotowane dzieciaki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz