środa, 25 kwietnia 2018


Z JEMY EKO NIE MARNUJEMY NICZEGO
          Co zrobić, gdy w lodówce mamy kawałek wysuszonego żółtego sera, który swoim wyglądem nie zachęca  nas do zjedzenia?  Co zrobić z warzywami wyciągniętymi z gotującego się rosołu? Co  zrobić z ziemniakami, które zostały nam z obiadu? Co zrobić z bananem, którego skórka zabarwiła się już na brązowo? Wyrzucić? Nieeeee....
Dzisiaj na warsztatach prowadzonych przez Panie z fundacji JemyEko dowiedzieliśmy się, jak wykorzystać resztki zalegające w lodówkach.  Co więcej przygotowaliśmy z takich resztek kilka bardzo  smacznych i zdrowych potraw. Przygotowaliśmy jaglany deser z malinami, szpinakowe kluseczki z  ziemniaków, które zostały z obiadu, sos z warzyw wyjętych z zupy i lody z wcześniej zamrożonych bananów i malin. Było pysznie! Największą   popularnością  cieszyły się kluseczki i  oczywiście lody. Szkoda, że nie widzieli nas rodzice, bo zdziwiliby się gdyby zobaczyli, że próbujemy potraw, których niby nie lubimy.


Bawiliśmy się świetnie i napełniliśmy brzuszki zdrowym jedzonkiem, Na pożegnanie zostaliśmy obdarowani herbatką z nagietka z porzeczką. Herbatkę zaparzymy i wypijemy już w domu.









Więcej zdjęć znajdziesz w galerii Jemy Eko

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz