poniedziałek, 24 października 2016


KUCHNIA PEŁNA CUDÓW, A W NIEJ



SAŁATKA OWOCOWA PODANA W JADALNYCH MISECZKACH


         Jesienią powinniśmy jeść dużo owoców, bo są w nich ukryte witaminy i składniki mineralne bardzo potrzebne naszemu organizmowi, szczególnie o tej porze roku. Świeże owoce powinny znaleźć się w jadłospisie na każdy dzień. Możemy  je jeść  na drugie śniadanie i na podwieczorek. Najlepsze są te jedzone na surowo. My postanowiliśmy zrobić z nich sałatkę owocową. Najpierw owoce oczywiście umyliśmy, potem podzieliliśmy na te, które przed jedzeniem musimy obrać i te, które możemy zjeść ze skórką. Pamiętajmy, że pod skórką znajduje się najwięcej witamin. 
Sprawnie rozdzieliliśmy pracę pomiędzy sobą, każdy kroił wybrany przez siebie owoc. Pokrojone owoce wymieszaliśmy w jednej misce, dodaliśmy listki mięty. Naszą sałatką napełniliśmy różki waflowe i w ten sposób mogliśmy ją zjeść razem z miseczką.







Więcej zdjęć z zajęć znajdziesz w galerii, a przepis na blogu "Zagotowane dzieciaki'.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz