wtorek, 30 maja 2017

KUCHNIA PEŁNA CUDÓW CZYLI GOFRY BEZ BITEJ ŚMIETANY



       Czy wiecie, że pierwsze gofry wypiekali już nasi przodkowie w  Średniowieczu. Najpierw były to  placki z mąki owsianej i jęczmiennej, które wypiekano między dwoma żeliwnymi płatkami, potem zaczęły przypominać swoją strukturą plaster miodu.

Nasze gofry miały być z bitą śmietaną, ale..... zamiast bitej śmietany wyszło nam masło. A wszystko dlatego, że nasza śmietana nie była odpowiednio schłodzona. Teraz już będziemy wiedzieć, że z nieschodzonej śmietany będziemy mieli masło, a z zimnej bitą śmietanę.

Pomimo nieprzewidzianych kuchennych niespodzianek, nasze gofry smakowały wyśmienicie z dodatkiem dżemu i cukru pudru.







 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz