poniedziałek, 6 marca 2017

KUCHNIA PEŁNA CUDÓW, A W NIEJ CHIŃSKIE RYŻOWE CIASTECZKA NA DRUGIE ŚNIADANIE



       Dzisiaj odbyliśmy kolejną kulinarną podróż, ty razem do Chin. Upiekliśmy i zjedliśmy ze smakiem  chińskie ciasteczka ryżowe. Ciasteczka z zewnątrz lekko chrupiące,  w środku mięciutkie mogą być dodatkiem do drugiego  śniadania.


      
 

        Ryż stanowi podstawę kuchni chińskiej. Istnieją dwie główne jego odmiany:  ryż suchy (górski) uprawiany bez nawadniania, zwykle na obszarach wyżynnych oraz ryż mokry (nizinny), którego poletka osusza się jedynie na czas zbiorów.  

(źródło:https://sites.google.com)
(źródło: Agronomix.pl)

Zdjęcia z zajęć znajdziesz w galerii "Kuchnia pełna cudów"

Przepis na chińskie ciasteczka ryżowe znajdziesz na szkolnym blogu "Zagotowane dzieciaki" 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz