KUCHNIA PEŁNA CUDÓW, A W NIEJ KULINARNA PODROŻ DO TURCJI
Wczoraj odbyliśmy kulinarną podróż do Turcji, kraju leżącego na styku dwóch kultur, europejskiej i azjatyckiej. Kuchnia tego kraju jest niezwykłą mieszanką zapachów i smaków. My piekliśmy tradycyjne tureckie precle z sezamem zwane SIMIT, które z wielkim powodzeniem sprzedawane są w tureckich miastach i miasteczkach. By zrealizować przepis musieliśmy go najpierw ułożyć z rozsypanki, zgodnie z kolejnymi etapami wykonania. Na szczęście nam się to udało i nasze precle smakowały wybornie. Gdy uformowane ciasto w piecu nabierało rumieńców, my szlifowaliśmy części mowy. Jeśli ktoś chciałby poczuć się klimat tureckich miasteczek zapraszamy do zakładki przepisy kulinarne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz