środa, 6 marca 2019

JEMY, NIE MARNUJEMY

      Na poniedziałkowe zajęcia kulinarne pani przyniosła stary chleb, jakieś takie niezbyt ładnie wyglądające  gruszki i kefir. Zastanawialiśmy się,  co jest grane!? Okazało się, że zajęcia poświęcone były niemarnowaniu jedzenia. Z czerstwego chleba zrobiliśmy wielkopostny smakowity hiszpański przysmak,  jakim jest torrijas, a z gruszek i kefiru (których nikt z nas nie chciał  w piątek zabrać ze szkoły do domu), upiekliśmy pyszne bułeczki. Oczywiście dokładnie sprawdziliśmy okres przydatności do spożycia wszystkich produktów. Podczas  delektowania się torrijas, podziwialiśmy zabytki Barcelony, poznaliśmy twórczość Antonio Gaudiego i Pabla Picassa.

Na koniec pani powiedziała nam, że w Tychach w Pasażu Andromeda  istnieje taka lodówka, do której można przynoś żywność,  której mamy w domu za dużo. My też możemy z niej wyjąć i zjeść to, na co mamy ochotę.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz