poniedziałek, 16 października 2017


KUCHNIA PEŁNA CUDÓW I SMAKOWITYCH PIECZONYCH JABŁEK

       Na dzisiejsze zajęcia kulinarne Pani przyniosła najbrzydsze jabłka na całym owocowym straganie. Szare, z  buro-rudymi rumieńcami, nierówną chropawą skórką, naprawdę brzydkie, jak nieszczęście. Okazało się, że jest to szara reneta, jeden z najstarszych  gatunków jabłek, bardzo ceniony w kuchni.  To z nich  powstają  najcudniejsze szarlotki, musy, kompoty i pysznie smakują zapieczone w cieście. Taki właśnie specjał  przygotowaliśmy na dzisiejszych zajęciach kulinarnych. Po prostu palce lizać.  Oprócz jabłek zapiekanych, zrobiliśmy też papierowe jabłka 3D.








Więcej zdjęć w galerii

                        Przepis na zapiekane jabłka znajdziesz na blogu "Zagotowane dzieciaki"

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz