poniedziałek, 2 października 2017


KUCHNIA PEŁNA CUDÓW A W NIEJ-
 PYSZNE SEROWE CIASTECZKA ZE 


       Dzisiaj odbyły się pierwsze w tym roku szkolnym zajęcia kulinarne, na których królowała śliwka węgierka. Ten pyszny, jesienny owoc wywodzi się prawdopodobnie z Azji Mniejszej, skąd w czasie wojen i wędrówek ludów dostała się do Europy. Do Polski najprawdopodobniej przywędrowała z Węgier i stąd jej polska nazwa.
My wykorzystaliśmy ją do upieczenia serowych ciasteczek, pysznych i aromatycznych, a zarazem  bardzo łatwych do wykonania. Korzystając z nadmiaru czasu zrobiliśmy też śliweczki zamknięte w słoikach.









Więcej zdjęć znajdziesz w galerii

Przepis na ciasteczka, jak również wszystkie nasze poprzednie przepisy  znajdziesz  na blogu "Zagotowane dzieciaki" .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz